maandag 15 april 2019

Cadeau bij energiecontract


Een cadeau krijgen bij een nieuw energie contract is voor iedereen leuk en is een veel gebruikte energie actie om nieuwe klanten te werven. Een energie actie helpt een leverancier vaak om nieuwe klanten over te halen voor hen te kiezen. Het verschilt per energie actie wat je krijgt, van cashback of een cadeaubon van €100,- tot een Xbox. Het is verleidelijk om voor zo’n groot cadeau te kiezen maar er zitten nogal wat haken en ogen aan. In dit artikel lees je meer over voorwaarden die vaak achter een contract met cadeau hangen.

Onderzoek naar energie acties

De Vastelastenbond heeft in augustus 2018 onderzoek gedaan naar verschillende energie acties van energieleveranciers. Dit is een vervolg op het onderzoek dat in 2015 is uitgevoerd. Uit het onderzoek van 2018 is weer gebleken dat consumenten vaak meer betalen dankzij het contract. Hierdoor komen zij bedrogen uit. Het mooie cadeau dat je krijgt bij het afsluiten van het contract gaat vaak gepaard met een duurder energiecontract waar je vaak langere tijd aan vast zit. Niemand wil dit natuurlijk. In sommige gevallen zorgde zo’n energiecontract dat je enkele honderden euro’s meer kwijt ben aan het contract waardoor het cadeau eigenlijk duurder is dan het op het eerste oog lijkt. Het cadeau dat je krijgt wordt in de meeste gevallen verrekend met de tarieven die je gaat betalen. Dankzij deze verrekening betaal je uiteindelijk zelf voor je cadeau.

Aanbod van energie acties

Het aanbod van energie acties is overtal te vinden: op vergelijkingswebsites, websites van de energieleveranciers zelf, reclame op straat en tv, echt overal. Door een beperkt aantal contracten te laten zien lijkt het alsof het aanbod beperkt is. Wanneer je gaat voor een energie actie met een duurder cadeau, zit je vaak ook langer vast aan een meerjarig contract met hogere prijzen. Achteraf zal je dan pas op de jaarrekening zien wat je echt betaald voor de energie.

Vergeet niet te vergelijken

Het beste wat je ten alle tijden kan doen is het vergelijken van de contracten die je krijgt bij een energie actie. Bereken de jaarkosten van een contract aan de hand van je energieverbruik. Dit zorgt ervoor dat je weet wat een nieuw contract daadwerkelijk gaat kosten. Zodra je dit hebt uitgerekend kan je het eenvoudig vergelijken met andere aanbiedingen van energieleveranciers. Door een energie vergelijker te gebruiken kan je makkelijker kiezen voor het voordeligste contract. Vaak kan je zelf dan het aangeboden cadeau kopen met het geld dat je bespaart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten