dinsdag 9 juli 2019

Bonis Accountancy helpt bij berekenen van zelfstandigenaftrek

Startende ondernemers en Zzp’ers hebben in sommige gevallen recht op zelfstandigenaftrek. Dit zorgt ervoor dat u minder belasting over uw winst hoeft te betalen. Het is echter niet voor iedereen duidelijk of ze wel in aanmerking komen voor deze regeling. Gelukkig is Bonis Accountancy uw rots in de branding voor deze vraagstukken. Bonis Accountancy is namelijk gespecialiseerd in de regelgeving en kennis op het gebied van alle administratieve facetten. Basiskennis op het gebied van accountancy is echter voor elke ondernemer belangrijk. Daarom zetten wij in dit artikel de basisregels voor de zelfstandigenaftrek voor u op een rij!

De zelfstandigenaftrek in 2019

De regels ten aanzien van de zelfstandigenaftrek hebben de laatste jaren flink wat veranderingen mogen ondervinden. De zelfstandigenaftrek is in het leven geroepen om startende ondernemers een steuntje in de rug te geven. U mag een bedrag aftrekken van het belastbaar inkomen om zo uiteindelijk minder belasting te hoeven betalen. Vroeger was dit afhankelijk van de winst die werd gemaakt maar dit is hedendaags anders. Er is namelijk gekozen voor een vast bedrag dat in 2019 is vastgesteld op 7280 euro.

Urencriterium

Niet elk bedrijf komt in aanmerking voor de zelfstandigenaftrek. De regel is namelijk dat u als onderneming wel 1225 uur per jaar moet besteden aan de onderneming. Deze uren zijn onder te verdelen in directe en indirecte uren. Indirecte uren zijn de uren die u wel maakt voor de onderneming maar niet in rekening wordt gebracht bij klanten. Dit zijn bijvoorbeeld uren die worden gemaakt voor het volgen van cursussen en het bijhouden van de administratie.

Hulp nodig met de administratie?

Ziet u met al deze regels door de bomen het bos niet meer? Dan is het misschien handig om deskundige hulp in te schakelen op dit gebied. Administratiekantoor Amersfoort helpt u graag met het uitvoeren van de administratieve werkzaamheden. Deze accountant staat tevens voor u klaar als gesprekspartner en adviseur zodat u samen met deze accountant een gezonde toekomst voor uw bedrijf kan garanderen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten